Partnereink

Partnereink

Hírek

Műanyag ablakok és nyílászárók gyártási határideje.

Szeptember hónapban 2-3 hetes átfutással készülnek egyedi méretekben a fehér szinű műanyag ablakok,ajtók. Ezen kívül az aranytölgy, dió és mahagóni színből is vállalni tudjuk ezt a határidőt.

Tippek

Hogyan kel eldönteni mitől jobbos vagy balos nyitású egy ablak,ajtó?

Minden nyílászáró esetén a zsanér a mérvadó hogy melyik oldalon van ,ha befelé nyíló szemből bentről nézve bal oladon a zsanér akkor balos ,ha jobb oldalon akkor jobbos az ablak,ajtó nyitásiránya. Kifelé nyíló szerkezetek esetében kintről nézve ugyanez a mérvadó.

Kíméletesen tisztítsa a műanyag nyílászárókat!

Ne dörzsölje erőteljesen a profil felületét. Makacs szennyeződés esetén inkább ismételje meg a tisztítást. Ne használunk semmilyen karcoló segédanyagot mert a felület ezáltal könnyen sérülhet.

Gyakori kérdések

Szükséges valamilyen fajta szellőző a műanyag nyílászárókhoz? Amennyiben igen milyen?

Igen mivel a legnagyobb légzárási kategóriába tartoznak. Szigorú előiírás(Gázművek,Kéményseprők) minden nyílt égésterű gázkészülékhez HIGRO SZABÁLYOZÁSÚ SZELLŐZŐ beépítése ami állandó és automata szellőzéssel biztosítja a friss levegő beáramlását a lakásba. Ezen kívül minden helységbe javasolt legalább egy résszellőzővel ellátott műanyag ablak vagy erős páralecsapódás esetén higro szab. szellőző beépítése,a későbbiekben történő esetleges penészesedés elkerülésére.

A műanyag ablak mitől lessz merev,stabil?

Az ablak profilon (tok,szárny) belül található acél megerősítés biztosítja a minél nagyobb stabilitását a nyílászáró szerkezeteknek.

Érdekességek

Napjainkban valóban a műanyag kort éljük ?

Igen. Ma néhány műanyagfajta már szívósabb és ellenállóbb, mint az acél, elektromosan vezethetők, a legmesszebb menőkig hő- és fagyállók. Az autógyártásnak, a környezettechnikának, az egészségügynek, stb-nek ma már elképzelhetetlen része a műanyag.

Mitől van az ablak témának ekkora jelentősége?

Manapság az ablakok döntően szerepet játszanak egy ház komfortja és költségei, esztétikai hatása felett. .Az ablakot a zajos világunk, a korlátozott energiahordozók, a biztonság, az értékmegőrzés és értéknövelés iránti igény tette jelentős részévé az épületeknek.