Partnereink

Partnereink

Hírek

Műanyag ablakok és nyílászárók gyártási határideje.

Szeptember hónapban 2-3 hetes átfutással készülnek egyedi méretekben a fehér szinű műanyag ablakok,ajtók. Ezen kívül az aranytölgy, dió és mahagóni színből is vállalni tudjuk ezt a határidőt.

Tippek

Szellőztesse az ablakokat rendszeresen!

A műanyag ablak a legfelsőbb légzárási kategóriába tartozik, ezért a mindennapos intenzív szellőztetés (minimum 5-10 perc teljesen nyitott ablakoknál) mindenképp ajánlott hogy a túlzott párásodást elkerüljük és kellő friss levegő legyen a lakásban.

Régi fatokba is lehet beépíteni műanyag nyílászárót bontás nékül? Érdemes?

Beépíthető ugyan,de nem javasoljuk mivel elég sok hiba lehetőségre adhat okot a későbbiek folyamán ami nem javítható,ezen kívül a régi fatok teljesen el nem tüntethető,le nem takarható. Az új ablakokat,tartozékokat,munkadíjat ugyanúgy kifizeti mint bontás-beépítés esetén ami viszont 30-35 éves élettartamra szól egyedül a javítást,festést spórolhaja meg régi tokba építésnél ami ugyan nem kevés összeg. Ön szerint megéri ezen spórolni és kockáztatni?

Gyakori kérdések

A műanyag ablak mitől lessz merev,stabil?

Az ablak profilon (tok,szárny) belül található acél megerősítés biztosítja a minél nagyobb stabilitását a nyílászáró szerkezeteknek.

Szeretném hogy a régi redőnyeimet vissza szereljék.Van erre lehetőség?

Amennyiben a régi redőny állapota ezt engedi és a mérete megfelelő abban az esetben megegyezés szerint vissza szerelhető,de ezt csak a helyszinen tudjuk megállapítani.

Érdekességek

Mitől van az ablak témának ekkora jelentősége?

Manapság az ablakok döntően szerepet játszanak egy ház komfortja és költségei, esztétikai hatása felett. .Az ablakot a zajos világunk, a korlátozott energiahordozók, a biztonság, az értékmegőrzés és értéknövelés iránti igény tette jelentős részévé az épületeknek.

Mióta és miből is készül a PVC ?

A PVC ipari előállításának alapelvét 1912-ben Fritz Klatte fedezte fel. A só és a kőolaj alapú műanyagnak a gyártása 1938-ban vette kezdetét. Ezzel a felfedezéssel a műanyag gyártás megkezdődött. Eredménye egy viszonylag finom por, vagy granulátum. A műanyag ablak gyártás fontos alapja tehát a PVC.