Partnereink

Partnereink

Hírek

Műanyag ablakok és nyílászárók gyártási határideje.

Szeptember hónapban 2-3 hetes átfutással készülnek egyedi méretekben a fehér szinű műanyag ablakok,ajtók. Ezen kívül az aranytölgy, dió és mahagóni színből is vállalni tudjuk ezt a határidőt.

Tippek

Tartsuk karban a műanyag ablakok, ajtók vasalatát, zárszerkezetét!

Ahhoz, hogy a vasalat kifogástalan működését megtartsa, legalább évente 1-szer a mozgó részeket meg kell olajozni. Porral járó munka esetén a vasalatrészeket óvja a szennyeződéstől.

Régi fatokba is lehet beépíteni műanyag nyílászárót bontás nékül? Érdemes?

Beépíthető ugyan,de nem javasoljuk mivel elég sok hiba lehetőségre adhat okot a későbbiek folyamán ami nem javítható,ezen kívül a régi fatok teljesen el nem tüntethető,le nem takarható. Az új ablakokat,tartozékokat,munkadíjat ugyanúgy kifizeti mint bontás-beépítés esetén ami viszont 30-35 éves élettartamra szól egyedül a javítást,festést spórolhaja meg régi tokba építésnél ami ugyan nem kevés összeg. Ön szerint megéri ezen spórolni és kockáztatni?

Gyakori kérdések

Mennyi az új műanyag ablakok,nyílászárók várható élettartama?

Rendeltetésszerű használat esetén 30-35 éves időre lehet számítani.

Van raktár készleten műanyag ablak,ajtó?

Nincs kizárólag megrendelésre gyártunk minden műanyag nyílászárót.

Érdekességek

Párás ablak-Vicc

Két szőke nő ül a buszon, ahol bepárásodott az ablak. Az egyik nő két pontot rajzol az ablakra és így szól a másikhoz: - Itt fogok kinézni. Mire a másik azonnal letörli a két pontot: - Te itt nem nézel ki!

Az ablak kultúrtörténete 3.

A barokk korban gyakori volt az olyan ablak, amelyeknek a kerete gazdagon elburjánzó plasztikus díszítmény, a klasszicista stílus viszont a lehetőségig lefokozta az ablakkeret díszítését. A 20. századi építészetben az új építési technikák az ablakok változatosságát hozta¸ a Bauhaus fellépése óta gyakoribbá bált olyan épületek megalkotása, amelyek egész külső felülete üvegből készült (forrás Cograf lexikon).