Partnereink

Partnereink

Hírek

Műanyag ablakok és nyílászárók gyártási határideje.

Szeptember hónapban 2-3 hetes átfutással készülnek egyedi méretekben a fehér szinű műanyag ablakok,ajtók. Ezen kívül az aranytölgy, dió és mahagóni színből is vállalni tudjuk ezt a határidőt.

Tippek

Milyen a megfelelő üvegezés a modern nyílászárók esetében?

Lehetőség szerint minél kissebb hőveszteségű üvegezés melynek tényezőjét a "k" vagy "U"érték mutatja,minél kissebb annál kevesebb lessz a hőveszteség.Ajánlott érték a k=1,0W/m2. Megjelentek a 3 rétegű üvegek is amikkel akár a k=0,6 W/m2 is elérhető. Fontos ezen kívül az ablakok, nyílászárók komplett szigetelésére is rákérdezni melynek tényezőjét a profil (tok,szárny) és az üveg együttesen adják meg.

Hogyan készüljek az ablakcserére?

Minél nagyobb hely legyen a cserélendő ablakok közelében (minimum 1,5-2 méter),ezen kívül ajánlott a parkettát,bútorokat letakarni. Társasházban pl. faliújságon keresztül értesítik a lakótársaikat a felújításról és az azzal járó zajról stb-ről ezáltal sok esetleges kellemetlenséget elkerülhetnek vele.

Gyakori kérdések

Szükséges valamilyen fajta szellőző a műanyag nyílászárókhoz? Amennyiben igen milyen?

Igen mivel a legnagyobb légzárási kategóriába tartoznak. Szigorú előiírás(Gázművek,Kéményseprők) minden nyílt égésterű gázkészülékhez HIGRO SZABÁLYOZÁSÚ SZELLŐZŐ beépítése ami állandó és automata szellőzéssel biztosítja a friss levegő beáramlását a lakásba. Ezen kívül minden helységbe javasolt legalább egy résszellőzővel ellátott műanyag ablak vagy erős páralecsapódás esetén higro szab. szellőző beépítése,a későbbiekben történő esetleges penészesedés elkerülésére.

Hány légkamrás műanyag ablak forgalmazásával foglalkoznak?

5 légkamrás (70mm-es) , 6 légkamrás (80mm-es) és 8 légkamrás 85mm-es ablak profilokból válaszhat.

Érdekességek

Párás ablak-Vicc

Két szőke nő ül a buszon, ahol bepárásodott az ablak. Az egyik nő két pontot rajzol az ablakra és így szól a másikhoz: - Itt fogok kinézni. Mire a másik azonnal letörli a két pontot: - Te itt nem nézel ki!

Mióta készül ablak?

I.e. 4000-ben Görögországban Perzepolisz lakóházainak már ablakszerű nyílásai voltak. Kréta szigetén, a minói palotákban megjelentek a szárnyak és keretek. A görög átriumházakban, a belső udvarra nyíló ablakokat művészien díszítették . I.sz. 100-ban, a rómaiak üvegbetéteket kezdtek használni.